tisdag 3 september 2013

Utskällning efter noter

Det fick J och jag idag när vi började dagen med en liten bostadsanpassning, vi hade fått en lapp att mannen i fråga hade snubblat över sina rejält höga trösklar, så pass illa att han hade fått uppsöka sjukhus till och med, så arbetsordern löd byt 5 trösklar.

När vi kom fram upptäckte vi att två bröder bodde i huset. Dom klockade nog bägge in runt 90+ åldersmässigt och brodern som inte hade snubblat visade runt vilka trösklar som skulle bytas.

När J börjar såga bort dom gamla trösklarna hörs en bra ramsa svärord från sängen där den snubblande brodern låg och orden fortsatte att öka i antal.
Vi kunde inte urskilja helt vad han sa men vi förstod att han inte alls var nöjd med att vi tog bort trösklarna och till slut flyger han ur sängen och börjar peka och varva upp sig rejält.
Medans den lite lugnare broder hämtade tidningen så fick jag några ord med honom och vi läste rubrikerna att dom hade eldat upp nåt hus på Öland igen och vi var bägge rörande överens om att dom aldrig skulle byggt bron.
Väl inne i huset igen och medans vi gör klart det hela och ska gå därifrån så kommer den arge brodern som dessutom hade ögon som Marty Feldman skulle varit avundsjuk på och ställer sig framför mig och frågar i hög ton -är ni klara nu ?

Jo säger jag nu är vi klara - bra då kan ni dra åt helvete säger mannen.

En bra start på dagen som gjorde att man vaknade till liv =)

Bilder följer brukar jag skriva och det stämmer, fast inte på bröderna själva dom vågade jag inte fota, men däremot förra veckans projekt och lite barnarbete som aldrig är fel.


J har alltid drömt om att få såga kull en lekplats med motorsåg, nu är den drömmen uppfylld.


Själv blickar jag dödsföraktat ner från högsta punkten på ställningen


2 styck barnarbetare hjälpte oss att skotta igen hålet vi hade grävt

Med darriga knän och med spänd förväntat innan första åkturen




Barnen radade upp sig så fint i välorganiserat kösystem.


Slut för idag , mot nya djärva projekt vi går.