onsdag 17 oktober 2012

Prao

Denna veckan gör min son sin praovecka och han valde att göra den på vår firma,inte så mycket för att han tycker det är kul att snickra utan förmodligen för att han trodde han kunde slöa lite om han jobbade med pappsen.FEL FEL FEL.
Äntligen får jag chansen att säga till honom att göra saker och han måste göra dom =)
Det går inte snabbt och det görs inte med nåt vidare engagemang men det görs.
Jag är rätt säker på att han efter denna veckan insett att snickarjobb /rivning/bärande /städande inte är nåt för honom och det är väl egentligen hela huvudsyftet att se om man gillar den sortens arbete som man gör sin praoperiod på.
Annat positivt är att han kanske får mer förståelse för att man är ganska trött efter en jobbdag och det allra bästa är nog att han kanske uppskattar skolan lite mer.
Det vi pysslar med denna veckan är rivning av en massa snedgarderober på en övervåning i en villa ,sen ska det gipsas läggas golv sågas upp dörrhål och byggas ett extra rum så alla barnen får plats.Blir säkert fint när det är klart.
Annars har vi byggt en gigantiskt bred ramp för att en hyresgäst skulle få in sin moped i lägenheten för vinterförvaring.
Vi har rivit ett verandatak och bytt svall och pappat om densamma och vi har varit och lagat ett tak på en hyresfastighet plus säkert en hel drös saker till.
Mitt köksbygge hos kompisen går framåt och är i stort sett färdigt,har snart bilder för ett nytt blogginlägg där.

Början på den breda rampen
Den gamla rampen som var byggd av stenplattor revs
Färdig,1600 bred ramp
Här la vi ner lite tid också,sänkte ett kök .Väggskåpen med 10 centimeter och överskåpen med 30,så nu räcker damen upp att fylla skåpen igen
Här har vi rivit garderober och gipsat stödben och vägg
Ett dörrhål har vi sågat upp där dom två nya sovrummen ska bli

och till sist ett par bilder på sonen i arbete =) barnarbete är inte så dumt.
Js nya hängselbyxor var restnoterade men vi hade sån tur att vi hittade nya kläder till honom i huset där vi jobbar ,så nu ska det bli fart på byggandet,återkommer med bilder när han fått på sig dom.


Slut för denna gång


1 kommentar:

  1. Moahahahaha...stackars bäbisen, nu vill han ALDRIG bli vuxen :)

    SvaraRadera