måndag 12 november 2012

Bostadsanpassningar

Gör vi åt kommunen när det behövs,för det mesta är det ramper eller ombyggnader av kök/badrum oftast lite enklare saker,men så ibland så kommer det lite speciella fall.
I detta så var arbetsinstruktionerna minst sagt bristfälliga till en början .
Det började med denna lappen från komunen
"För sökandes räkning beställes enligt följande .
Anpassning av väggar och bjälklag för hiss"

Hm okej ,chefen hjälpte oss lite till genom att skissa hur det skulle utföras


Sen fick vi ytterligare ett papper från hissfabrikanten där det stod att fördelen med denna typ av hiss är att det blir minimala ingrepp i husen.
Dåså allt solklart bara att börja bygga.


Vi på börjar våra minimala ingrepp med att riva en vägg och såga upp hål i golvet
vi fortsätter med att såga av trappräcket för att sedan konstatera att golven har värmeslingor ,vilket det inte får vara i ett hisschakt
Ytterligare en vägg måster rivas och flyttas 40 centimeter ,men först får vi växla av bjälklaget och stämpa upp underifrån så inte golvet rasar medans väggen flyttas
Väggen nästan nere
Balkarna avväxlade vi fortsätter med våra minimala ingrepp
Nya väggen uppreglad,ett skjutdörrsparti sätter vi in också,nya golvet passar vi på att höja 2 centimeter så det itne ska bli olika höjd på dom mitt där hissdörren kommer.
En ny vägg får vi bygga från golv till tak med där baksidan av hissen kommer.
Ny parkett och inga höjdskillnader i golven längre

Vi fick gipsa till en öppen vägg där hissen ska stå för det skall vara glasväggar mot den sidan
Idag kom hissen himsself och vi fick hjälpa till att bära in fanskapet med och den vägde som man tror en hiss väger fast dubbelt så mycket
Tagit sig upp på övervåningen har den gjort med,så allt funkar enligt plan så långt,nu är det snart bara lite listning och tillsnyggning som återstår av våra minimala ingrepp.


Återkommer med bilder när hissmontörerna gjort sitt ,det är fan tur att vi är så fantastiska och självgående annars kunde såna här uppdrag sluta hursomhelst.2 kommentarer:

  1. Ja, ni är fullständigt fantastiska - jag är glad att jag varken är snickare eller hissmontör och behöver halvt riva och bygga upp hus på nytt. Himla jättebra blir det iallafall och jag tror att familjen blir tok-nöjd :)Lite extra coolt är det också att det behöver komma folk från mina trakter för att montera hiss, här är vi bäst på lite av varje!

    SvaraRadera
  2. Hehe ja den lilla världen verkar ändå ha connection mellan våra två delar av världen mest hela tiden och det är ju himla trevligt ,puss mitt hjärta

    SvaraRadera