söndag 24 februari 2013

HuntonittakEn del till i gör det självskolan.
Innan har jag hyffsat utförligt beskrivit hur man gör fönstersmygar och hur man läktar tak ,nu har jag sett på sökresultaten till min sida att ganska många har googlat på spika+Huntonit.
Då kan jag säga med en gång glöm spiken det är mycket mycket enklare att skruva skivorna i sponten ,gipsskruv fungerar alldeles utmärkt.
Särskilt om ni har ett gammalt tak under som ni inte vill riva.
Har man ingen skruvdragare så rekomenderar jag ändå inte dyckert som dom själva skriver.Uan välj isåfall nån med lite skalle på ,men som sagt har ni skruvdragare så är det det absolut enklaste.

Det allra första du ska göra är att mäta ut dig från väggen du vill starta mot och smäcka ut eller rita ett streck.
Börjar man inte rakt så kommer det att bli problem ganska omgående,särskilt om man överlappar skivorna med hälften som vi brukar göra.
Så var noga med första skivraden och där har ni en fördel till med skruven,skulle ni av någon anledning behöva ta ner en skiva så blir den inte förstörd om den är skruvad.


Här har vi dom ca 150kr m2 kostar dom färdigmålat o klart
Här har vi smäckt ut ett rakt streck och börjar sätta skivorna efter det


I med en dubbelgipsskruv,i detta fallet hade vi masonit och ett gammalt spontat tak bakom,tänk på att inte skruva för nära den vitmålade ytanca 4 skruv per skiva


Skivorna är 120cm långa vi brukar köra överlappande skarv på mitten,man kan välja o skarva på annat sätt bara man får skarvarna på samma ställesticksåg är absolut enklast att såga skivorna med


Taklist på plats,det här taket var ca 20m2 och hade en hel del vinklar o vrår ,tidsåtgång ca 3 timmar på två man
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar