tisdag 5 mars 2013

Långkalsongerna av

Ja iallafall dom dagarna jag vet vi ska vara inne o slöjda,nästan all snö är borta nu även om chefen lovat 13 nya centimeter nästa vecka.Hoppas han har fel.
Bygget går framåt alla väggar är på plats och en sida är gipsad ,elektrikern har varit och dragit en sjuhelsikes massa kabel,som ventilationskillarna lär såga sönder sen när dom ska ta upp sina hål.Men sånt skapar jobb.
Idag har vi börjat averka betongsäckarna och gjutit igen en hel del av dom spår betonghåltagaren lämnade efter sig.
Ytterdörrarna har dykt upp ,och snart lär vi få sällskap av målaren med.
J och jag byggde ihop en Åsa-Nisse uppfinning så vi fick lite utsug till betongblandaren,läste man baksidan av säcken så är den farligare än vilket japanskt kärnkraftverk som helst,så lite damm bort räddar kanske både oss och en del ekorrar.Sista badrumsväggen uppreglad o klar


Nästa gång vi ser den ser det ut som en alien intagit den


Lägenhet nummer ett helt färdiggipsad


Korridoren har fått ett anorlunda utseende


Uppfinningen ,en spånsug som står utanför ihopkopplad med ett avloppsrör och torktumlarslang stödd på ett stativ byggt av en plåtregel,en gipsskivebit,och en avbruten brädstump.


J primar innan det är dags för betongen,den är beläggningsbar inom 24 timmar ,så den stelnar snabbt som tusan,inga långa pip-pauser här inte


Ytterligare ett spår som väntar på betongen


Så här tjusigt blev det.


Här ligger en hel drös dörrar.
Både lägenhetsdörrarna och toadörrarna har kommit och burits in.Till sist en pristävling "gissa hålet"
På alla yterdörrar är det ett hål borrat en bit under låskistan,vad kan det tänkas vara till för? vinnaren får all spik och annat skoj jag har i min vänstra ficka på jobbyxorna,det vore praktiskt om Johan eller nån gissade rätt ,då kan du bara stanna och hämta vinsten när du kör till jobbet.


2 kommentarer:

  1. Jag passar på alla de där spikarna, men ett par av dörrarna skulle vara ypperiligt i mitt hem - kanske blåser det inte rätt igenom dem? Jag gissar på att det är ett hål för vilsegågna binnikemaskar att göra entré igenom.

    P.S. Nån sån dörr vill jag INTE vinna, trots att jag hört att det är modenrt att banta med hjälp av binnikemask!

    SvaraRadera
  2. Haha du är så fin mitt hjärta och du var inte helt fel ute detta hålet kan göra en smalare om det används väldigt mycket

    SvaraRadera