söndag 25 januari 2015

Still alive

Men en evighet sen jag gjorde nåt blogginlägg, det betyder inte att vi inte gjort nåt utan snarare är det så att det varit fullt upp och lite för många bilder för att orka sortera upp dom och lägga ut dom.
Nu är dock bilder från september och framåt på min dator så chansen finns att det blir lite tätare med inlägg ett tag nu.
Dom två inlägg som följer är dock från våra senare äventyr då vi fick äran att hjälpa en före detta kollega och nuvarande vän.
Han och hans sambo har övertagit hans morfars hus och behövde hjälp med att bygga nytt badrum och kök.

Så vad passar bättre än att hyra in två skillade och trevliga snickare och dessutom själv hjälpa till med allt tråkigt skitjobb =).

Bilder följer på badrummet först.


Blev ett rejält ingrepp då nya badrummet skulle inhysas i en äldre stor hall, utan tidigare avlopp eller vatten framdraget.
Två dörrar skulle sättas igen, en ny vägg resas och ett nytt dörrhål sågas upp

Här har vi börjat breddningen av duschhörnan

Golv rivet och dörrhål igengipsat

Många rör blev det och allt kopplades samman nere i källaren.

J skruvar purusplatta till duschen

Vattenburen golvvärme

Ny vägg rätas och byggs runt murstocken

Innertak sänks och glesas för spotlightsBlir en rejäl dusch

Alltid skönt när spångolvet är på plats.

Blev en del omändringar av vad sakerna skulle stå under tiden innan vi startade, här hamnade den väsentliga stolen till slut

En annan bra maskin på plats med.Här försöker min kollega J ge husägaren premiärduschen, men han letade allt för högt efter blandaren.

Så var det klart själva snickarjobbet tog en vecka lite drygt men med alla helger så tog det några veckor innan allt var klart, jäkla mattläggare och rörmokare som måste ha ledigt vid jul.

Nästa inlägg så ger vi oss på köket, hej så länge


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar